Winkelwagen 0

Une belle histoire

Alles begint met een mooi verhaal. Zo heeft Haute Antiques ook un belle histoire. Wat ooit ontstaan is uit een oude liefde voor mooie spullen, mondde uit in een reis langs al het moois des levens. Tijdens die reis vonden Martijn en Adeline elkaar én elkaars liefde en passie voor kunst, design en antiek.

Maar die oude liefde was er niet zomaar. Martijn kreeg het mee van zijn opa, die fervent verzamelaar was. Adeline heeft jarenlang ‘Trocante’ gehad, een antiek -en designwinkel in de Hoogstraat te Rotterdam, waar ze regelmatig voor naar Frankrijk afreisde om op jacht te gaan naar bijzondere schatten. Beiden kregen die liefde met de paplepel ingegoten.

Het idee voor Haute Antiques lag al een tijd op de plank: een netwerk van veilingmeesters, kunstenaars, verzamelaars en liefhebbers opzetten, door middel van feestjes, kunst en ontmoeting. Maar het jaar 2020 werd gedomineerd door een pandemie die de wereld in zijn greep hield en moest er naar een alternatief gezocht worden. Dat werd een webwinkel.

Maar Haute Antiques is niet zomaar een webwinkel met een uitgebreid aanbod aan authentieke spullen, van kleine curiosa tot indrukwekkende meesterwerken. We willen vooral ook een platform bieden aan Rotterdamse kunstenaars en stadsproducten. Waar men elkaar ontmoet en versterkt. Dát is de kracht van Haute Antiques.

C'est seulemant le debut d'une belle histoire...